fbpx

LISTA

DRAGICA SUŠA

Datum rođenja: 13.12.1989.
Mjesto rođenja: Nevesinje
Stručna sprema: VSS, diplomirani politolog
Bračni status: Udata, majka dvije djevojčice.

Zalaganje Gradskom vijeću:

  1. Uloga vijećnika je veoma važna i ja kao buduća vijećnica neću se libiti da postavljam pitanja i pokrećem inicijative, a isto tako da podržim inicijative drugih koje su dobre i koje su u interesu svih građana Mostara, bez obzira od koga dolazile.
  2. Komunalna i infrastrukturna pitanja se moraju staviti u prvi plan, kao što su pitanje kolektora otpadnih voda, dokle je to došlo, šta je problem? Zatim pitanje putne infrastrukture po mjesnim zajednicama, da se odrede prioriteti.
  3. Budžet mora biti transparentan i javan, dostupan svima.
  4. Razvoj grada Mostara se mora izbalansirati, sada imamo situaciju potpuno neravnomjernog razvoja grada. Jedan dio grada je još uvijek u ruševinama, za razliku od drugog dijela, što je potpuno neprihvatljivo.
  5. Pitanje zapošljavanja pospješiti kroz inicijative iz oblasti razvoja poljoprivrede, preuređivačke industrije, razvoja novih industrijskih zona za potencijalne investitore i otvaranje novih radnih mjesta.
  6. Zaista ima još mnogo pitanja koja se trebaju otvoriti, ali se nadam da će biti još prilike da razgovaramo.

 

Poruka građanima

Poslala bi poruku građanima da obavezno izađu na izbore, da iskoriste svoje ustavom zagarantovano pravo, koje nam je svima bilo uskraćeno i da glasaju za najbolje među nama.

Kandidati na gradskoj listi