fbpx

LISTA

DINO MEMIĆ

Datum rođenja: 12.10.1992.
Mjesto rođenja: Mostar
Stručna sprema: VSS, Magistar saobraćaja i komunikacija – oblast: cestovni saobraćaj
Bračni status: neoženjen

Zaposlen u realnom sektoru – organizator međunarodnog transporta.

Zalaganje u Gradskom vijeću

Fokus djelovanja u Gradskom vijeću, s obzirom na struku bit će prvenstveno na poboljšanju saobraćajnog sistema grada. Projekti koji moraju biti prioritet rada gradskog vijeća su rješenje sjevernog i južnog ulaza u grad; uvođenje kružnih raskrsnica na svim mjestima gdje je to moguće i stručno opravdano; besplatan i moderno uređen parking za sve stanare; kvalitetno izgrađene i uređene biciklističke staze prema periferiji grada i niz drugih projekata kojima će se povećati protok saobraćaja i povećati sigurnost učesnika u saobraćaju.

Želja mi je dati maksimalan stručni doprinos kako bi Mostar dobio funkcionalan i siguran saobraćajni sistem. Pored stručnog djelovanja u gradskom vijeću, aktivno ću se zalagati i raditi na fer i poštenom zapošljavanju u gradskim službama i javnim preduzećima koja su u vlasništvu grada, te stvaranju ambijenta za nova ulaganja i otvaranje novih radnih mjesta, odnosno pokretanju privrednih zona.

Zapošljavanje mladog, obrazovanog i stručnog kadra mora biti zasnovano isključivo na znanju i stručnosti i prema konkursu. Insistirati ću da se obezbijede novčana sredstva kako bi svaka zgrada ili gradska četvrt dobila novi i uređeni park i zelenu površinu. S obzirom da je Mostar turistički grad, neophodno je mnogo više sredstva izdvajati za uređenje i uljepšavanje grada.

U saradnji sa ekološkim udruženjima aktivno ću raditi na rješenju komunalnih problema i problema smeća u gradu Mostaru. Za kraj, bit ću sretan i ostvariti svoju misiju ako uspijem doprinjeti da SVAKI GRAĐANIN našeg grada ima jednaka prava – jednaka prava u stvarnom životu, a ne samo na papiru.

Kandidati na gradskoj listi