fbpx
 Reakcije povodom sinoćnjih nereda u Donjoj mahali

Klub vijećnika Koalicije za Mostar 2020 najoštrije osuđuje sinoćnje nerede u Mostaru, kada je u Donju mahalu upala veća grupa pripadnika navijačke grupe Ultrasi, i to uprkos odluci federalnih vlasti o ograničavanju kretanja na cijelom teritoriju Federacije Bosne i Hercegovine u vremenu od 21 sat uvečer do pet sati ujutru narednog dana.

MUP HNK-a pozivamo da konačno radi svoj posao sa ciljem pronalaženja učesnika nereda, ali i njihovih inspiratora, koji se ponavljaju već duži niz godina od iste grupe/grupa bez ozbiljnih sankcionisanja istih.
Mostar i njegovi građani u narednom periodu ne smiju biti taoci ovakvog huliganskog ponašanja i svako tolerisanje nasilja ili neadekvatan odgovor nadležnih organa može samo voditi u dalje komplikovanje situacije sa mogućim nesagledivim posljedicama.

Zato pozivamo MUP u Mostaru i HNK-a da provede energičnu i sveobuhvatnu istragu, te pronađe i uhapsi počinioce.
Građani Mostara ne smiju sa strepnjom očekivati hoće li nekome pasti na pamet da im pod okriljem noći i mraka upadne u ulicu izaziva nerede, uništava imovinu ili sije strah!

Klub vijećnika Koalicije za Mostar 2020 će tražiti održavanje sjednice Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Grada Mostara, kako bi donijeli odgovarajuće zaključke sa ciljem da se ovakve stvari više ne ponavljaju!