fbpx
 Svečano otvaranje obnovljene kuhinje Udruženja “Zajedno za naš grad”

Predstavnici Koalicije za Mostar 2020. danas su prisustvovali svečanom otvaranju obnovljene kuhinje Udruženja “Zajedno za naš grad” za koju je sredstva u iznosu od 25 000 KM donirala Ambasada SR Njemačke u Sarajevu.

Vijećnica Gradskog vijeća Nataša Jekić , inače članica Udruženja „Zajedno za naš grad“ od osnivanja, naglasila je da socijalno osvješteni članovi Udruženja, naše sugrađane u potrebi pomažu na različite načine: kroz hranu, odjeću, liječenje.

„Zaista je širok dijapazon djelovanja ovog Udruženja koje pomaže socijalno ugrožene osobe u našem gradu, ali i šire, svih generacija, od najmlađih do najstarijih“ navodi Jekić.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić istakao je da je Gradsko vijeće i do sada, a to će, kako je naglasio činiti i ubuduće, pomagati rad udruženja „Zajedno za naš grad“.

I ovo kao i sva druga Udruženja koja pomažu socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, imaju veliki značaj za društvenu zajednicu. Do sada se naša podrška realizovala u vidu jednokratne pomoći. No, sasvim sigurno će se u planiranju budžeta morati voditi računa i o ovakvim udruženjima, jer njihovo zalaganje, trud i rad su za svaku pohvalu“, istakao je Marić.