fbpx
 Inicijativa vijećnice Jekić: Formirat će se Centar za logopediju pri Domu zdravlja “Stari grad” Mostar

Vijećnica Koalicije za Mostar Nataša Jekić je početkom septembra, na 10. sjednici Gradskog vijeća Mostara, ukazala na ekspanziju govorno-jezičnih problema kod djece, problem nedovoljnog broja logopeda u zdravstvenim i predškolskim ustanovama, te pokrenula inicijativu za njihovo zapošljavanje.

Inicijativa koju je uputila vijećnica Jekić će biti implementirana, s obzirom da je u procesu formiranje Centra za logopediju koji će djelovati pri Domu zdravlja “Stari grad” Mostar, a pored toga će podrazumijevati i dodatno zapošljavanje logopeda.

Iz Odjela za društvene djelatnosti ističu da Centri za logopediju i poslovi jednog dijela logopedije spadaju u primarnu zdravstvenu zaštitu, koja je u nadležnosti domova zdravlja.

Direktor Doma zdravlja Stari grad dr. Edin Kapetanović izjavio je za Mostarski.ba da ga raduje reakcija gradskih struktura.

„Zaista je za svaku pohvalu podrška gradske vlasti. Samo zajednički možemo realizovati ovu ideju i formirati Centar za logopediju, koji je prijeko potreban našim sugrađanima“, istakao je Kapetanović.