fbpx
 Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković podržala “Koaliciju za Mostar 2020”

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković posjetila je danas Mostar i sastala se sa predstavnicima Koalicije za Mostar 2020 uoči lokalnih izbora u ovom gradu, koji su zakazani za nedjelju.

Ministrica Turković je rekla kako je građanima ovoga grada predugo uskraćivano pravo da biraju lokalnu vlast.

“Mostar je osnova za funkcionisanje cijele države. Ako stvari budu funkcionisale u Mostaru, funkcionisat će i u ostatku BiH. Ako se ovdje padne, onda se polako pada svuda. Dolazila sam u Mostar 1993. godine. S obzirom da sam 1992. provela u Sarajevu, moram da kažem da onu patnju i stradanja, koju sam vidjela ovdje, nikada nisam vidjela u Sarajevu, bez obzira na ogromna stradanja Sarajeva”, rekla je Turković.

Dodala je kako je Mostar napaćen i ranjen grad koji zaslužuje mnogo bolje sutra.

“Mostar pripada Mostarcima, ništa više tu i ne treba dodavati. Mostar je dovoljno širok, lijep i važan da svi mogu da nađu svoj dio neba pod suncem. Samo tako možemo naprijed, kroz zajedništvo,  razumijevanje i prihvatanje drugih i drugačijih, bez tvrdih političkih oponiranja i bezvlašća. Mostar je dvanaest godina bez izbora i vrijeme je da građani izađu i izraze svoju dobru volju. Vrijeme je da prepoznaju ko je bio i ko će biti uz njih. Mi možemo samo da im damo podršku u boljem i svjetlijem Mostaru”, rekla je ministrica Turković.