fbpx
 Dr. Zlatko Guzin je kandidat probosanskih stranaka za gradonačelnika Mostara

Direktor Kantonalne bolnice “Dr. Safet Mujić” Zlatko Guzin bit će kandidat probosanskih stranaka za gradonačelnika Mostara. Kako se gradonačelnik bira indirektno, u Gradskom vijeću, Guzin će nositi centralnu gradsku listu “Koalicije za Mostar”.

Kao prvo ime političkog bloka koji okuplja SDA, SBB, DF, Stranku za BiH i BPS dugo je spominjan predsjednik Veleža Šemsudin Hasić, ali iz različitih razloga do toga nije došlo. Guzin je prema mišljenju mnogih dobar odabir. Ljekar je, što je u politici uvijek odlično prolazilo, stranački neprofiliran, prihvatljiv svim koalicijskim partnerima.

Na centralnoj listi visoko pozicionirana je Nataša Jekić, voditeljica Plesnog studija “MoStars”, potom Sergio Šotrić kojeg se šira javnost sjeća iz aktivnosti vezanih za Partizansko spomen-groblje, lider SBB-a u Hercegovini Anel Kljako, predsjednik SDA Mostar Salem Marić.

Na gradskom području Stari Grad prvi na listi trebao bi biti Haris Nazdrajić iz Demokratske fronte, dok Sjever i Jugoistok nose provjereni kadrovi SDA Adem Macić i Ibro Husnić. Listu Koalicije za Mostar na gradskom području jug nosit će Alis Čolaković.

Koalicija za Mostar računa na čak 14 mandata, što bi u saradnji s drugim probosanskim strankama izvjesno donijelo potrebnu većinu za osvajanje gradonačelničke pozicije.