fbpx
 Ubrzani razvoj velikog turističkog potencijala Ruišta

Kandidati Koalicije za Mostar 2020 boravili su danas na Rujištu, planinskoj oazi koja je postala prepoznatljiva turistička destinacija.

U razgovoru s građanima kandidati su predstavili viziju razvoja takozvane vazdušne banje, koju osim domaćih sve više posjećuju i inostrani  turisti.

Senad Milišić, potpredsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Park prirode Rujište“ ističe da se trenutno realizuje jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata na ovom području.

Senad Milišić

„Požari, koji su harali na Rujištu, uništili su ogromne površine munike, endemskog drveta zahvaljujući kojem je ovo područje poznato kao vazdušna banja. 

„Vatrogasni dom je na Rujištu  neophodan i nadam se da će, uz podršku nove vlasti, njegova izgradnja biti završena naredne godine kako je i planirano“, istakao je Milišić.

Mirza Drežnjak

Kandidat Koalicije za Mostar 2020 za Gradsko područje Sjever Mirza Drežnjak  naglasio je da je u Platformi Koalicije predviđen dalji razvoj ovog područja, koje je prepoznato kao turistički potencijal i za zimski i za ljetni turizam.

„Predviđeni regionalni put koji će  Mostar spojiti sa Boračkim jezerom, odnosno općinom Konjic, dodatno će  doprinijeti razvoju turizma. Kontrolirana gradnja i kvalitetno urbanističko planiranje na ovom prostoru je, također, naša vizija razvoja ovog područja“, rekao je Drežnjak.