fbpx
 Rukovodstva SDA, SBB, BPS i SBiH u Starom Gradu razgovarali sa građanima

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović, potpredsjednik Denis Zvizdić, predsjednik SBiH Amer Jerlagić i predsjednik BPS-a Sefer Halilović, nakon susreta s kandidatima Koalicije, obišli su  staru jezgru Mostara.

Sa vlasnicima dućana su razgovarali o posljedicama koje trpe zbog pandemije korona virusa.  “Mnoge trgovine u staroj jezgri grada, s obje strane Starog  mosta,  morale su spustiti rolete na izlozima zbog  izuzetno rijetkih  posjeta, kako domaćih, tako i stranih gostiju”, informisali su stranačke čelnike vlasnici, koji svoje radnje još drže otvorenim.

Izetbegović, Zvizdić, Jerlagić i Halilović pridružili su se nakratko i kandidatima Koalicije  na info pultu postavljenom u neposrednoj blizini Starog mosta. Lično su se uvjerili kako se provodi predizborna kampanja te kako članovi Koalicije svoju viziju Mostara i Platformu, koja sadrži konkretne prijedloge,  građanima predstavljaju u direktnom kontaktu.

I sami su razgovarali sa Mostarcima koji su uglavnom naglašavali zadovoljstvo što im je  nakon dvanaest godina vraćeno pravo glasa i nadu da će, nakon što dobije zakonodavnu vlast i novog gradonačelnika, Mostar konačno krenuti naprijed.