fbpx
 Na listama Koalicije za Mostar nalaze se dokazani društveni aktivisti


Koalicija za Mostar 2020 danas je predizbornu kampanju Od vrata do vrata nastavila u naselju Šehovina, gdje su građanima predstavili svoju viziju razvoja Mostara u narednom periodu i kandidate Koalicije na predstojećim izborima.

Anel Droce, kandidat Koalicije na gradskoj listi, prethodnih pet godina je predsjednik Udruženja građana “Nova snaga”, a u tom periodu je realizovano nekoliko značajnih ekoloških projekata u naselju Šehovina.

“Proveli smo četiri akcije pošumljavanja, zasadili 60 stabala platana, lipe i čempresa, a uz to smo realizovali i petnaestak akcija čišćenja komunalnog otpada”, ističe Droce.

Naglašava kako je su na ovom području realizovani i izuzetno važni infrastrukturni projekti.

“Na našu inicijativu asfaltirano je osam ulica u ovom naselju. Preduzeli smo niz aktivnosti kako bi se riješilo pitanje oborinskih voda, kao i aktivnosti na izgradnji vodovoda u novoizgrađenom naselju Šehovina. U koordinaciji sa Osnovnom školom “Mustafa Ejubović-Šejh Jujo” izgradili smo dječiji park. Na našu inicijativu je rekonstruisan i fudbalski teren u sklopu škole”, rekao je Droce.

Pozvao je građane da u što većem broju izađu na izbore i podrže Koaliciju za Mostar 2020, ističući kako su na njenim listama dokazani društveni aktivisti.
Anel Kljako, kandidat Koalicije na gradskoj listi ističe kako je punim srcem podržao Koaliciju zato što ona, kako je naglasio, na svojim listama ima najkvalitetnije, najčestitije, najmoralnije i najpoštenije kadrove koji se nude na ovogodišnjim izborima.

“Smatram da građani trebaju prepoznati značaj trenutka u kojem se Mostar nalazi, izaći na izbore i podržati ovu listu. Mi smo se u ovim izazovnim vremenima odlučili na malo drugačiju kampanju nastojeći da se što više približimo građanima. Oni su to prepoznali jer mi smo djeca iz njihovih ulica. Naši dojmovi sa terena su da ćemo dobiti značajnu podršku, pogotovo podršku za dr. Zlatka Guzina, našeg kandidata za gradonačelnika Mostara”, rekao je Kljako.