fbpx
 Mostar će uz dobro upravljanje postati moderan centar

Kandidati Koalicije za Mostar 2020 svoje predizborne aktivnosti danas su nastavili akcijom “Druženje s građanima”. Infopult je postavljen u srcu Mostara, ispred Mepas Mall-a.

Kandidati Koalicije su razgovarali sa sugrađanima i podijelili promotivni materijal i na taj način su Mostarcima predstavili Platormu koja sadrži plan razvoja grada i kandidate koji su na listi Koalicije za Gradsko područje Jugozapad.

Asmir Kajan, nosilac liste za Gradsko područje Jugozapad, ističe da će se zalagati za uvođenje modernih tehnologija, softverskih, informatičkih i infrastrukturnih rješenja kako bi Mostar postao moderan smart centar.

“Zalagat ću se za podršku mladim bračnim parovima pri kupovini prve nekretnine kroz porezne olakšice i subvencije. Kroz Gradsko vijeće ću se zalagati i za unapređenje života u Gradskom području Jugozapad. Inicirat ću više sadržaja za najmlađe, poput parkova, igrališta i zelenih površina. Predložit ću uređenje šetnice uz Radobolju, kao i uređenje Trimuše, koju vidim kao sportsko-rekreacioni centar koji će biti omiljeno okupljalište Mostaraca”, istakao je Kajan.

Ćamili Jakirović, kandidatkinji Koalicije na listi za Gradsko područje Jugozapad, prioritet u radu bit će projekti, koji će garantovati ostanak mladih.

“Zalagat ću se da naši mladi sugrađani od 25 do 30 godina prilikom sklapanja braka dobiju određene zajmove kako bi ostali u svom gradu i kako bi im se omogućio dostojan život. Predložit ću uvođenje novih autobuskih linija za Gradsko područje Jugozapad jer nam to trenutno zaista nedostaje.

Pokrenut ću inicijativu za poboljšanje cestovne i vodovodne infrastrukture na rubnim dijelovima gradskog područja Jugozapad”, naglasila je Jakirović.