fbpx
 Mladi kandidati na multinacionalnoj listi Koalicije za Mostar garant su uspjeha na izborima

U organizaciji Koalicije za Mostar 2020 danas je u Drežnici organizovana javna tribina. Predstavljeni su kandidati na listi za ovo gradsko područje i kandidati Koalicije na gradskoj listi. Kroz razgovor s građanima istaknuti su planovi za dalji razvoj ovog  područja.

„Ukoliko postanem vijećnik u Gradskom vijeću Mostara, zalagat ću se za unapređenje naše lokalne zajednice. Insistirat ću na realizaciji već započetih projekata, a inicirat ću i nove u skladu sa potrebama stanovništva Drežnice“, istakla je Amela Bečić, kandidatkinja Koalicije na listi za Gradsko područje Sjever.

Dr. Zlatko Guzin, kandidat Koalicije za gradonačelnika Mostara, naglasio je važnost masovnog izlaska na izbore, ističući kako je samo  dobar odziv građana garancija za uspjeh.

„Ova lista je i multinacionalna i multistranačka, a 90 % su mladi, novi ljudi koji tek treba da se dokažu u politici“, istakao je dr. Guzin.

Poslanik u Parlamentu FBiH Zijat Mušić je predstojeće lokalne izbore u Mostaru nazvao historijskim.

Zijat Mušić

“Općepoznato je da dvanaest godina nismo mogli demokratski birati gradske vijećnike i gradonačelnika.Veliki broj tridesetogodišnjaka će prvi put ostvariti biračko pravo. Moja poruka svima  je da glasaju, jer sasvim sigurno ima onih koji taj glas zaslužuju. Samo masovnom izlaznošću Mostar možemo vratiti svim njegovim građanima”, rekao je Mušić.