fbpx
 Koalicija za Mostar je snaga i sigurnost za nadolazeće izbore

Predizborna kampanja Koalicije za Mostar 2020 večeras je nastavljena u Bijelom Polju organizovanjem tribine. Građanima su se predstavili svi kandidati Koalicije iz Gradskog područja Sjever i članovi gradske liste na čelu sa nosiocem liste prim. dr. Zlatkom Guzinom.

Adem Macić, nosilac liste za gradskog područje Sjever,  istakao je značaj Koalicije koja je sačinjena od pet stranaka.

„To što smo se okupili u jednu koaliciju daje nam dodatnu snagu i sigurnost za predstojeće izbore. Ovo su historijski izbori za Grad Mostar i zbog tog pozivam građane Mostara da izađu na izbore kako bismo zajedno odnijeli pobjedu, s posebnim akcentom na područje Sjever. Vrlo je bitno da građani podrže nosioca gradske liste, našeg kandidata za gradonačelnika Mostara dr. Zlatka Guzina“, rekao je Macić.

Macić je u svom govoru istakao i određeni broj projekata koji su do sada realizovani i najavio projekte koji će se realizovati u budućnosti.

„Trenutno se privode kraju radovi na Društvenom domu u Bijelom Polju, očekujemo da budu gotovi za desetak dana. Uskoro se nastavlja raditi put Potoci – Lišani – Humi za koji imamo izdvojeno 700.000 KM, a nastavit će se i radovi na putu Salakovac – Podgorani – Humi. Za početak radova na izgradnji sportske dvorane odrobreno je oko 900.000 marka, a to je kapitalni, generacijski projekat u Bijelom Polju“, naglasio je Macić.

Denis Pajić, kandidat Koalicije na listi za gradsko područje Sjever, istakao je dva goruća problema ovog područja: „Prvi problem je problem deponije Uborak. Apelirao bih na buduće gradske vijećnike da prva tačka na dnevnom redu izabranog Gradskog vijeća bude upravo rješavanje Uborka. Svjesni smo da se Uborak ne može riješiti za mjesec dana, ali moramo da radimo što hitnije da nađemo novu lokaciju za deponiju koja neće ugrožavati ljude, životinje i rijeke.“

Kao drugi problem naveo je problem egzistencije mladih ljudi Vrapčića, Bijelog Polja i Drežnice.

„Mladim ljudima treba stvoriti radna mjesta i omogućiti im da grade svoj život i opstanak u rodnom mjestu“, zaključio je Pajić.